BlazeCut

BlazeCut
Elektrische kasten, motorcompartimenten van voertuigen en machines, serverruimtes, stroomgeneratoren en soortgelijke apparaten zijn afgesloten ruimten met een verhoogd risico op een ontwikkelende brand zonder dat dit vroegtijdig opgemerkt kan worden doordat het afgesloten ruimtes betreft. In geval van brand kan een dergelijke combinatie verwoestende gevolgen hebben voor de bedrijfscontinuïteit of zelfs levens kosten.
BlazeCut systemen bieden een effectieve brandbeveiliging van dergelijke ruimtes. Automatische werking, snelle detectie en effectiviteit zijn de belangrijkste kenmerken van deze systemen.

De BlazeCut systemen zijn te verdelen in een tweetal hoofdgroepen, de “T” serie en de “C” serie. Beide systemen werken volledig automatisch en zijn niet afhankelijk van een spanningsbron. Hierdoor zijn de systemen zeer eenvoudig toe te passen in praktisch iedere omgeving en zorgen ze voor een effectieve brandbeveiliging, zelfs wanneer mensen niet aanwezig zijn. De werking is gebaseerd op een technologie waarbij een detectieslang toegepast wordt welke gevoelig is voor hoge temperaturen. Een verhoogde temperatuur zorgt ervoor dat de slang zal smelten waarna het blusmiddel verspreid wordt. De detectieslang is het hart van elk BlazeCut systeem.

Bij de “T” serie is de detectieslang gevuld met een synthetisch blusmiddel HFC-227ea (100% identiek aan FM200®). Bij de “C” serie is de detectieslang gekoppeld aan een cilinder met blusmiddel en zorgt de slang, afhankelijk van het type, voor alleen detectie of voor zowel de detectie als de blussing. Het “C” systeem kan voorzien worden van HFC-227ea, NOVEC1230™, poeder of schuim als blusmiddel.

Beide systemen kunnen voorzien worden van manometers en/of flow switches waarmee een extern alarmsysteem gealarmeerd kan worden. De toepassingsgebieden van beide systemen zijn in grote lijnen gelijk, waarbij geldt dat de “T” systemen voor kleinere ruimtes geschikt zijn daar deze een kleinere hoeveelheid blusmiddel bevatten.

Het CCV

Het CCV

Check onze vakmanschap op Het CCV

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid werkt aan een veilig en leefbaar Nederland.